Wednesday, May 21, 2008

penyangak berpolitimkaiiiahhhhhhhhhhhhh

hahu. pagi tadi aku terbangun sebab tido awal. beli mee hoon ganja. layan makan.

lepas makan mana leh tido aku layan itu youtube. layan klip klip dari parlimen.

haha.

skrang kalu orang tanya next elections nak vote mana senang je aku cakap kau gi tengok parlimen nye clips, kau gi tengok secara general calon dari parti mana yang bodoh-bongong nok mapuh macam bangkong.

kita kembali kepada isu ini sekejap lagi ye.

sebelum tuh.

tun m keluar dari umno ape citeh? haha. gila drama.

sorry ah orang-orang umno, tapi aku rasa cam umno nih parti yang tak relevan, dan dah memang hancor lama dah. korang tengok sendri ah, dari 4 bekas pm, berapa orang sekarang yang keluar umno, 3 kan?

ini bukan masalah ahli-ahli umno, aku relek je kerja dengan umno, bukannya derang jahat ke apa ke, okay memang ah orang atasan mostly cam cibai perangai. tapi asas, dasar atau basis umno tuh sendri, dah outdated, takde kena mengena dah. sebab tuh tokoh yang tolong buat umno (umno lama) sendri keluar umno.

tak kemana deh melayu nih, agama tak ajar nak assabiyah bla bla bla perkauman puki lanchau nih. tolong ah wey fikir pasal negara, pasal jiran-jiran kita tak kesah ah dia kuning ke hitam ke asam jawa ke. pegi mampos ah dengan melayu. melayu nih bukan kaum, melayu nih penyakit. ingat sket kalau kau tuh dah muslim takde kena mengena melayu dengan hidup kau. mungkin melayu tuh buleh jadi warna kulit kau ke cara kau cakap ke warna rambut kau ke bulu jembut kau lebat ke tak ke konek kau besar ke tak ke pantat kau ketat ke longgar ke, itu je ah, dia buleh bezakan kau dengan orang lain, tapi tak lebih daripada surface sahaja. yang lain lain takyah nak kecoh aku pelangkung jugak.

(nota: memang ah pantat melayu generally ketat (chewah macam tau padahal virgin), tapi kalau asek dah kena taram setiap hari lobos lah juga ia ye cam omputih).

kalau dah asas pun tak bleh blah apa gunanya pun. lagipun patot kita takyah ah nak pikirkan pasal parti, pikir pasal negara nih lah bodoh. parti buleh bertukar flavour bila bila je, asalkan parti tuh buleh tolong elokkan negara nih, takde corruption and shit bla bla bla jalan je. takde issue loyalty fuck that shit, ini bukan gangster (tapi bila sebut perkataan nih aku paham lah kenapa ramai yang loyal kat party). ini bukan gangster doh, gangster machiavelli-ish. ini pasal negara dengan rakyat doh, faham ke tak nih, nak kena ketuk kepala dengan lampu ke baru paham.

so apa pedulik tun m keluar umno. apape pasal umno dah tak relevan untuk masyarakat sekarang nih. kecuali kalau nak sedut duit diaorang, sedut je, pastuh vote kang vote orang lain, vote parti bebas pun takpe. cuba tengok mamat nih, calon bebas yang selamba je badass kat parlimen, habis semua kena sonn, dunny.

sila fokus kat trial corruption charges dia. aih kebetulan je ke doh time time camnih lak tetiba nak keluar umno. haha pandai pandai. tapi sorry ah, rakyat skang kan cam duluh. duluh senang nak kontrol and pengaroh sebab mahathir pandai. skang tak dapat ah jack.

sebab umno skang incompetent sangat dah terbongkar banyak bende, lagipun sekarang internet dah maju jack. dulu mahathir leh selamba je control media massa macam komunis (pastuh nak salahkan pak lah, pandai betollah orang orang umno nih, pak lah setakat teruskan je apa yang dia start), sekarang atau sejak reformasi ramai gantung kat internet je pasal nak dapat info yang betul bukan yang asik dok kena tapis macam air mani yang kena tapis condom yang berlubang-lubang kecik.

(tapi papahal pun jangan nak buat alasan sebab media internet bn kalah. tolong lah kosser mak. media internet semua orang leh access derang je yang tak geti capitalize. tapi itupun setakat mana pun internet sampai, takdenye sampai kat kampong kampong. lagipun orang atau tempat ada internet je sampai. media massa mana mana bleh, media massa semua lapisan rakyat dapat. dan lagi senang sebab takyah nak baca ke apa ke banyak sangat guna otak cam internet. itupun kau control tapi tak berkesan nampak sangat lah bongek).

aku ingat lagi dulu masa reformasi, setiap hari aku kene check website yang tah sape buat untuk news news anwar so aku leh report kat bapak aku yang tanya setiap hari. lepas tuh sebab reformasi ah bapak aku rasa cam elok pasang astro kat rumah.

nak harap berita rtm tv3? AH PELANCHAU. tunjuk tempat tempat takde kena mengena dengan demonstrasi. kalau tunjuk pun tunjuk muka anwar tengah cakap zoom tak ingat nye tak nak kasi tunjuk crowd yang ramai gila. pandai kaunya kontol. kat media luar baru tunjuk video video betol.

itulah masalah paling besar kerajaan nih. dia buat rakyat macam orang bodoh. kalau rakyat memang bodoh silalah terpengaruh.

haha. takde ah aku bukannya sokong pembangkang ke apa ke. aku tak vote pun. kalau aku lepak dengan orang umno aku buat ah macam aku gila anwar (auw seksi you), kalau dengan orang keadilan ke aku dengan bangganyalah puji umno tak habis sambil bermantra umno dulu kini dan selamanya!. saje suka suka takde keje. aku just nak malaysia nih jadi best je, tak kesah ah parti pelanchau apa yang control.

kalau parti tuh namanya PARTI PELANCHAU sekalipun, kalau dah bagos dan bersih aku selamba je sokong. malah aku sanggup pakai t-shirt PARTI PELANCHAU walaupun lambangnya hanyalah seekor konek 3d yang menghadap muka anda. konek tuh pun takde ah besar sangat sebab konek mesia. apakah lanchau.

..|..

balik kepada parlimen ye kawan kawan.

korang gi ah tengok clip clip parlimen. ahli ahli parlimen bn semua cam gelabah nok mapuh. kalau dulu dulu leh lah derang buli pas dengan dap (lagi lagi lim kiat siang). sekarang pembangkang dah maken banyak hambek kau.

kalau pembangkang tengah cakap something dengan penuh well spoken and shit, nanti ada je bn bodoh menyampuk pastuh cakap bende takde mengena cam contoh:

mamat pas ke pkr - kerajaan patut start buat bende nih
mamat gelabah bn (kj kot) - apa kata kau buat kat negeri kau dulu?

okay memang ah lepas tuh mamat pas ke pkr tuh dengan cool-nya jawap balik and mamat gelabah bn teros kena SONNED. tapi takyah dia jawap pun kau tahu betapa bodoh dan tahap tadika-nya pemikiran gelabah bn nih. fikir sindri ah. kalau dah takleh jawap secara intelek atau bagos, turun ah tahap tadika.

memang mostly camtuh ah mamat mamat gelabah bn kebanyakannya melayu, kan aku dah cakap doh, penyakit. ada mamat mamat bn yang bagus yang interak dengan pembangkang dengan elok. ada yang dari sabah relek je kutuk bn dalam parlimen. tapi mostly yang alpha male nih macam berok.

ada sorang nih tak habes habes nak jerit. jerit tah hapa hapa cam bodoh. ada yang bn nih asik nak melalot takde point je. orang semua tengah bincang pasal negara. gila bodoh.

aku cakap kau. kalau aku lahir jadi orang baru sekarang, tapi cam keluar je lahir teros umur aku cam 20 lebih. pastuh aku cam nak vote kan. pastuh aku cam tengok ah video video nih.

takyah nak piker banyak aku tahu lah nak vote mana. kalau dah orang biasa yang well spoken lawan anjing anjing menyalak macam tak betol. haha.

tapi ada ah yang well spoken, cam kj ke, tapi isik dia still cam kera gak kan. sekali kena dengan lim kit siang. haha. oxford eh? orang cakap pasal benda metaforikal, dia tiba-tiba nak berlagak pandai buat muka cool cakap macam ustaz konon. tolong sket, malu weh, malu kene sound weh.

lagi satu kelakar yang babi negara tuh. kj ingat dia cool kutuk pkr projek khinzir raksasa. haha pastuh dia cam ingat dia cool. sekali ada sorang mamat nih cam dengan spontan di dalam keadaan chaos cipta pbn projek babi negara, tapi dia pandai sebab dia cakap PBN. kj cam dah gelabah siapa babi negara? siapa babi negara? siapa babi negara? wakugeagaehukga, padahal orang cakap PBN bukan BN. teros gelabah habes, wakhugeagaegukga. mesti dia cam kat rumah cam bangga dia cipta abbv PKR tuh cam on the way drive gi parlimen senyum kambing memikirkan aksi cool dia nanti. sekali kena balik teros gelabah ternyalak-nyalak wahukgeagueaukgeaukga. tabley blaargkh. paling best bila keluar PBN tuh macam ramai tersenyum dan tergelak wakhugeaukgaekuhga cam kelakar. cam gelabah gelabahs bn nak buat aksi tadika, ah pembangkang buat aksi budak sekolah rendah buli budak tadika. wagaeuhaega tergelak gelak cam U MADDD U MADDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD. CAM'RON RULEZ! DIPSET DIPSET DIPSET!

3 comments:

Banyak Songeh said...

OMG! I'm addicted.

And, you're so funny. Ngee. :p

penyangak said...

wah gila terharu aku. tapi terkejut gak aku tengah edit lagi nih entry sekali ada komen wauhgukga. kombang idung den.

Pourpres~ said...

Gila bodo sial dieorg ni. Tgk mende tuh cam budak2 skola rendah baru nak up and tgh rebut gf. BODOH. Kau cuba tengok adek2 aku bergadoh pon lagi civil dari kau orang. Ngoks