Wednesday, October 22, 2008

longkang besar

kami masih bebudak sekolah rendah, petang ittew kami balik awal, kelas terakhir kami tinggalkan.

kami dah tak nak naik bas lagi, selamba je stop naek bas padahal yuran maseh bayar. kami jalan kaki, jauh memang jauh jugak, tapi fun. cam poyo lak guna kami, guna kitorang lah pulak.

kitorang lalu rumah orang, selamba je jalan tepi swimming pool orang, kenapa ada swimming pool kat tengah-tengah rumah-rumah melayu biasa kat keramat? aku pun tak tahu, tapi kalau lalu swimming pool tuh masa bulan puasa mesti ada salah sorang yang akan sound

"pergh, kalau rendam dalam air nih chare nih"
(zaman tuh belum start guna pergh atau chare kot tapi aku adapt ikut dialogue zaman nih) (and ayat itu agak bongong sebab kononnya cakap camtuh sebab puasa memang penat and kalau rendam dalam swimming pool memang best padahal kitorang tak puasa pown, selalu masa almost sampai area taman perumahan selamba je beli ice cream kacang merah murah kat kedai runcit jenis dalam rumah jual jajan tuh sambil neighbourhood cute chicks cakap "eee awak tak puasa").

and kenapa kitorang lalu dalam rumah orang and orang tuh kasi dalam rumah dia? entahlah, zaman dolu dolu orang tak paranoid sangat kowt, mentaliti kampung your lawn is my lawn maseh menular dengan segarnya kat keramat.

pastuh rasanya kitorang lalu macam longkang besar (ala-ala longkang los angeles macam cerita blood in blood out ataupun dalam gta san andreas kalau kat los santos sebagai contoh yolah, tapi jauh lagi kecik lah pada tuh kan lagipun masa kau kecik semua benda jadi besar), jalan tepi-tepi. masa tuh ah budak nakal cakap "hari nih kita tengok dokumentari", aku tanya balik "dokumentari?", budak nakal cakap "ada ah", aku tanya lagi "dokumentari apa pulak?", anak pengetua pulak menyampuk tapi dengan point yang sama jugak "akh nanti kau tengok ah". aku yang innocent nih pun ikut je ah, okay dokumentari, what evva (zaman tuh belum belajar cakap what evva secara bimbo walopun dalam hati sekalipown tapi aku adapt dialogue ikot zaman nih). lepas lalu longkang besar tak silap aku lalu jalan besar, jalan besar yang banyak bas warna biru yang boyan selalu naik tuh, takpun bas mini.

banyak jugak bas sekolah yang mat rock selalu bawak. bas sekolah kitorang dulu mat rock yang bawak, dia selamba je biar kitorang berdiri kat pintu bas yang tak tertutup tuh. kitorang berlagak macam kitorang tengah windsurfing. kalau ada member dia abang yang tua sikit pakai cap tuh mesti keluar macam-macam cerita gila-gila remaja dia. macam "gua arituh balik kampung dengan awek gua, gua naik bas ekspres, gua bawak satu selimut.." (aku try imagine cara mat rock dulu-dulu cakap tah jadi tah tidak), ayat dia sounds polite. walopun dia mat rock, dia tetap tak obscene sebab maybe dia sedar budak-budak around. tapi kitorang tetap faham maksud dia "bawak satu selimut". ye ah, kalau berdua, kenapa tak bawak selimut sorang satu, kalau dah bawak satu selimut, maknanya nak share lah, kan kan kan, and buat bende-bende kureng senonohs kans. bila aku fikir balik, aku takkan allow anak aku yang baru sekolah rendah berdiri kat tepi bas sambil bas berjalan, bahaya kowt, dowh.

back to the dokumentari. lepas jalan besar, dah nak sampai dah taman perumahan. beli jajan sikit. lepas tuh teros ke rumah anak pengetua, dekat je dengan rumah aku.

aku heran satu bende je, dulu masa sekolah rendah parents aku cool je kalau aku balik lambat dari sekolah. sampai kul 6 biasa sebab main micro genius kat rumah budak nakal. maybe pasal aku laki. tapi bila aku fikir balik damn homie sekolah rendah tuh kecik kot bebudak, maybe zaman tuh kita tak paranoid sangat, and also neighbourhood yang agak semua orang kenal semua orang. semua housewives suka berbual kat jalan belakang kuat-kuat. aku paling suka bila makcik kedah tuh berbual, sebab aku suka accent kedah time tuh, cool jugak ah. maybe pengaruh imuda. eh imuda accent kedah kan. entah ah.

back to the fucking dokumentari larrh. erm, lepas masok maka keluarlah tape dokumentari ituh. tah apa-apa ah. "dari mana dapat", "geng sana kasi pinjam".

you guessed it. mah first porn. wahukgeahukgeaukga so predictable one.

konek sekolah rendah adakah dapat handle semua nih. tak pernah steam macam nih babe, ini baru betul steam, sampai kulit terstretch se-sestretch yang buleh. aku meniarap and tekan-tekan konek kat carpet sambil membising "weh gila tak pernah rasa camnih weh agak discomforted kot konekku tapi macam separa best" (ayat nih tak logik diutter budak sekolah rendah zaman awal 90's tapi wokeva), sambil memember aku geleng kepala cam cis gelabah gila mamat nih, relek ah dowh.

lepas habis anak pengetua letak balik dalam beg dia. mind you beg sekolah dia! anak pengetua nih jack! lalz tabley belah mamat nih selamba bawak sekolah semua. haih aku tak tahu ah certain budak-budak memang berani. aku takde ah sangat, aku skema jugak, tapi aku blur so aku ikut jelah perangai derang nih.

sejak dari arituh aku takde pulak tengok porn lagi. sampai aku pindah dirty south. dimana tradisi-nya agak different, mostly porn adalah porn stash parents kekawan yang disorok dengan tak ekhlas-nya (bawah videotape lain, takpun bawah baju dalam almari, waduh bangets kreatif lah sikit). mungkin bende nih generic lah and semua orang prolly ada propah experience dengan keadaan macam nih tapi kat dirty south cam agak rampant, haha.

maybe sebab tuh derang panggil dirty south kot.

like i always say, entah ah.

(mesti kene end blog entry dengan last sentence yang kononnya cool).

(tapi tak cool pon).

(kau apa tau).

(macam-macam).

(ah sadaps).

2 comments:

amir fififudin said...

http://www.kakiseni.com/events/music/MTA2NTM.html

gile lah ada band tiru nama blog siot

penyangak said...

haha nama band yang best disituh. harap-harap diaorang tak hampeh.