Monday, March 14, 2011

tanda-tanda kau kurus sangat

mamat nih buat tanda-tanda anda semakin gemuk, so aku nak buat isu terbalik, kalau kau mengalami semua ini maka kau tuh dah kurus sangat:

bila kau berdiri tengah-tengah hujan, kau tak basah

kau balik kampung melawat mak bapak. time dinner masa kau hulur pinggan nak nasik, mak kau amik pinggan tuh campak kat syiling pastuh letak periuk nasik kat tempat kau

kawan-kawan kau dari sekolah dulu yang setakat contact kat facebook je berpusu-pusu telepon ajak kau keluar makan

orang yang kau tak kenal telepon ajak kau keluar makan. orang yang tersalah nombor pon ajak kau keluar makan. strangers yang selisih dengan kau kat pekan ajak kau keluar makan. kucing liar pun ajak kau makan whiskas dengan beliau

kau nak bayar lolipop kat 7e akak tuh tengok kau, lari ke sana, lari balik ke kaunter, hulur 50 paket roti yang dia tengah peluk "akak belanja"

everytime kena tiup kipas angin kau end up kat negeri lain

tiap kali kau makan, perut kau buat kenduri kesyukuran, siap sembelih cacing pita dua-tiga ekor

tiap pagi kau tengok cermin bila kau mengiring nak tengok side view kau nampak cermin je

kat kolej kau tengah berdiri tunggu makwe/balak, makcik cleaner tiba-tiba capai kau nak topup penyapu lidi dia

ok byez

6 comments:

magenta said...

"everytime kena tiup kipas angin kau end up kat negeri lain"

HAHAHA manala dapat semua idea ni

penyelamat dunia said...

huhu banyak sangat tengok emcee battles kot

Anoneemus™ said...

Kalau kurus sangat mesti tak layak join Rebel Scum kan?

penyelamat dunia said...

boleh je, nak join rebel scum asalkan bertekad nak restore freedom to the galaxy boleh je

Dayana said...

aku kurus sangat tapi mungkin ciri2 yang ko list kan ni untuk orang yang extremely kurus kot. :P

penyelamat dunia said...

kalau kau tak terasa maknanya okay lah tuh, tak terlalu kurus